Ha csak akkor szeretnek, ha...

Ha csak akkor szeretnek, ha azt csinálod, amit elvárnak tőled, akkor valójában nem téged szeretnek…

… hanem azt a személyt akarják, aki teljesíti az elvárásaikat…

Aki ugrik, amikor kérik.

Aki fizet, amikor kérnek tőle.

Aki nem mondja el a valódi véleményét, hanem azt mondja, amit hallani akarnak tőle.

Aki soha nem mond NEM-et.

Aki mindig ott van, ha kell, ha kényelmes hogy itt van.

 

Ez a megfelelési kényszer egy ördögi kör. Meg akarsz felelni, hogy szeressenek, de valójában jobb esetben is csak szeretet morzsákat kapsz. Éhezel szeretetre, de így sosem fogod megkapni. Tőlük biztosan nem. Ha pedig jeleznéd nekik a szükségleteidet, készülj fel a méltatlankodó reakciójukra, mellyel bűntudatot akarnak kelteni benned, hogy szépen csináld azt, amit eddig is, mert egyébként még morzsát sem kapsz.

 

Nagyon szomorú ezt családokon belül látni, pedig ez a legfőbb színtete ennek a játszmának. Sajnos ha valaki kilép ebből a szerepből, annak komoly követlezménye is lehet. Ezért nem teszik sokan, mert ezt nem bírják el. Azaz azt, hogy meglássák, és szembenézzenek ezzel a helyzettel, és a saját felelősségükkel is. Igen, a sajáttal IS. Mert aki nem húz határokat a megfelelés miatt, annak át fogják lépni a határait. Aki sajnos így próbál szeretetet kapni, azt soha nem fogaják igazán megbecsülni, sem szeretni. 

 

Ez borzasztó nehéz, mégis azt mondom, hogy megéri lépni.

Mert mit kapsz, ha önmagad jóllétét választod mások kiszolgálása helyett?

Megtalasztalhatod, hogy önmagadért szeretnek. Az lehet, hogy nem azok, akiktől eddig szeretted volna, de a jövőben mások biztosan azért fognak szeretni, becsülni, tisztelni, aki valójában vagy. Kérlek, ne mondj le magadról! Kezdd el apránként a változtatást!

 

Nagy segítség lehet ebben egy támogató közeg, és ha úgy érzed, te is fejlődnél, jobban ki szeretnél állni magadért, szeretnél bizonyos helyzetekben nemet mondani, akkor csatlakozz a Klubbunkhoz! Kattints ide: www.lukacslili.hu/klub

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Én is utálom a spam-eket, így ígérhetem, hogy csak akkor írok, ha valóban van olyan mondandóm, ami érdekelhet.